Actieoproepen


Internationaal Symposium: “Solidariteit vanaf de werkvloer”

“Solidariteit vanaf de werkvloer”

Internationaal symposium over het bouwen aan vakbondsmacht van onderop.

Afsluitend symposium TIE-Netherlands

21 januari 2017

UITNODIGING INTERNATIONAAL SEMINAR VOOR EN DOOR VROUWELIJKE KADERLEDEN

FNV vrouwen uit alle sectoren zijn welkom!

 

WANNEER: 4 november 2016

TIJD: 9:30 - 17:00 uur ( inclusief Lunch)

WAAR: Raadzaal te Amsterdam. Naritaweg 10, Amsterdam

 

Vakbondswerk voor en door vrouwen Kick-off en opbouw internationaal netwerk

Uitnodiging seminar 24 juni: Organising vanuit gender-perspectief textiel sector Terugkoppeling van internationale uitwisseling Guatemala Een bijeenkomst voor en door vakbondsvrouwen!

Wanneer: Vrijdag 24 juni

Tijd: 16.00-21.00 (incl broodjes + soep)

Waar: Hotel Mitland, Ariënslaan 1 Utrecht

Van 29 april – 8 mei zijn vier vrouwelijke kaderleden van FNV in Guatemala geweest voor een uitwisseling met arbeidsters die werken in textielbedrijven. De uitwisseling vond plaats in het kader van een internationaal project om de positie van werkneemsters in de textielbedrijven in Midden Amerika (Guatemala, Honduras en Mexico) te versterken. 

De vrouwen maakten kennis met de dagelijkse werkelijkheid van de textielarbeidsters. Ze liepen zij-aan-zij met hen in de 1 mei demonstatie, bezochten dorpen waar deze vrouwen wonen, hebben gefilmd bij de bedrijven, gesproken met verschillende organisaties en tijdens een intensief tweedaags seminar veel geleerd over hoe zij voor hun rechten op proberen te komen. In deze bijeenkomst zullen zij aan de hand van zelfgemaakt video materiaal, foto’s en presentaties terugkoppelen wat ze hebben geleerd en welke ervaringen zij hebben opgedaan.

Uitnodiging Seminar 7 april: Organising vanuit gender-perspectief textiel sector Mexico-Guatemala-Honduras. Een workshop over (inter) nationaal vakbondswerk voor en door vrouwen

Kaderleden van de sector Industrie en het Netwerk Vrouwen FNV organiseren een bijeenkomst voor en door vakbondsvrouwen. De workshop vindt plaats in het kader van een internationaal project om de positie van werkneemsters in de textielbedrijven in Midden Amerika (Guatemala, Honduras en Mexico) te versterken.  Deze vrouwen werken in extreem precaire omstandigheden.

Vakbondsstrijd in tijden van repressie in Turkije- Ontmoeting met leden van Birleşik Metal-İş. 9 Oktober 2015

Op vrijdag 9 oktober van 19.00-22.00 organiseren DIDF, FNV en TIE-Netherlands een publieke bijeenkomst met een delegatie van 9 activisten van de vakbond Birleşik Metal-İş. Het zijn metaalarbeiders werkzaam bij multinationals die ook in Nederland vestigingen hebben (onder andere Tata, Bosal, Prysian Draka onder).

Red de Zorg Demonstratie, 12 september 12.00 Damrak Amsterdam

Dit kabinet bezuinigt miljarden op de zorg. De gevolgen daarvan zijn voor vele kwetsbare mensen nu al pijnlijk voelbaar. Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, in de knel zitten als jongere, gehandicapt zijn of psychiatrische hulp nodig hebben, krijgen niet langer de zorg die ze nodig hebben. Dit kan niet. Daarom organiseert FNV voor zorg op 12 september de grote Red de Zorg demonstratie in Amsterdam. Komt allen!

https://www.youtube.com/watch?v=WJ_MRCeaKwY#action=share

 

 

Vier 1 mei: dag van de arbeid!

Op 1 mei, Dag van de Arbeid, gaan over de hele wereld duizenden vakbondenleden en activisten de straat op om te demonstreren voor arbeidsrechten. Ook in Nederland worden er op verschillende plaatsen acties en manifestaties georganiseerd in het kader van Dag van de Arbeid. Bij deze een overzicht.

Geef je op voor bijeenkomst "onafhankelijk vakbondswerk in Rusland"- Russische collega's vertellen

De Metaalsector van FNV Bondgenoten heeft al jaren een intensieve samenwerking met de MPRA, een onafhankelijke vakbondsfederatie van met vooral leden in de metaalsector in Rusland. Van 27-31 oktober zal een drietal vakbondsactivisten uit Rusland in Nederland zijn voor een studiebezoek. Zij zullen vakbondsbijeenkomsten bijwonen, werkplekken bezoeken en de problemen en uitdagingen waar Nederlandse vakbondsleden voor staan bespreken en vergelijken met hun eigen situatie.

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren