“Een warme douche”: Organising in metaalsector in Turkije

Printervriendelijke versieSend by email
FNV Bondgenoten heeft samen met de Turkse metaalvakbond Birleşik Metal-İş (BMIS) en TIE-Nederland een project in Turkije. Het project steunt Birleşik bij het organiseren van bedrijven door middel van scholing en uitwisseling van evaringen. Klaas Zwart, kaderlid bij Tata Steel in IJmuiden en lid van de WIS-Metaal, was hiervoor de afgelopen tijd twee keer in Turkije: “In Nederland klagen wij veel, maar in Turkije zie je dat de mensen veel creativiteit aanwenden om dingen te verbeteren en te veranderen. Daar ligt hun perspectief. In vergelijking met Nederland voelt dat als een warme douche, heel prettig om mee te maken.”
 
Turkije kent een anti-vakbondswetgeving die het erg moeilijk maakt voor werknemers om zich te organiseren. Wie lid van de vakbond wil worden moet zich eerst tegen betaling registreren bij de notaris. Als er voldoende leden zijn moet de vakbond deze leden melden bij het Ministerie van Arbeid, die de lijst weer doorstuurt naar de werkgever. Die gaat dan meestal over tot ontslag van een deel van de vakbondsleden. Het duurt dan meestal enkele jaren voor het lukt om de vakbond te erkennen en een CAO af te sluiten.
BMIS werkt er niettemin keihard aan om bedrijven te organiseren. Het project van FNV Bondgenoten en TIE-Nederland steunt hen daarbij door scholing en uitwisseling van evaringen. Klaas Zwart, kaderlid bij Tata Steel in IJmuiden en lid van de WIS-Metaal, was hiervoor de afgelopen tijd twee keer in Turkije.
 
    
 
Wat ging je daar doen?
Klaas: Het eerste scholingsseminar dat ik heb bijgewoond ging erom om ervaringen uit te wisselen met de Turkse collega’s over kaderopbouw, onderhandelingen en hoe wij in Nederland onze collega’s daarbij betrekken om onze eisen ingewilligd te krijgen.
Het tweede seminar ging over organising en diversiteit. Het ging met name over het organiseren van vrouwen en hoe wij daar in Nederland en Turkije mee omgaan. Dit stuk nam Bilnur Arslan voor haar rekening, de voorzitster van de vrouwencommissie van BMIS. Zij vertelde de deelnemers hoe zij haar eigen bedrijf had georganiseerd. Burcu Elibol (FNV-organiser in de schoonmaak) vertelde hoe wij in de schoonmaak in Nederland mensen organiseren en de problemen die daarbij komen kijken.
 
Mijn rol was om te bevestigen hoe belangrijk het is voor de vakbond om de positie van vrouwen te versterken, omdat het werk daar menselijker door wordt. Het gaat niet om vrouwenproblemen maar om algemene vakbondspunten die bijdragen aan normale arbeidsomstandigheden.
 
Wie waren de deelnemers?
Klaas: 25 over het algemeen jonge vakbondsactivisten uit Turkse metaalbedrijven uit de regio’s rond Izmir, Bursa en Istanbul (West-Turkije).
De mensen waren nieuwsgierig, benieuwd en ze gingen graag in debat over alles wat wij inbrachten. Er was een open uitwisseling van ideeën en ervaringen. Dat is het leuke van dit soort bijeenkomsten.
Je leert veel over hoe mensen in andere landen bezig zijn om dingen te verbeteren en hoe zij daarbij al hun creativiteit inzetten.
In Nederland klagen wij veel, maar in Turkije zie je dat de mensen veel creativiteit aanwenden om dingen te verbeteren en te veranderen. Daar ligt hun perspectief. In vergelijking met Nederland voelt dat als een warme douche, heel prettig om mee te maken.
 
    
 
Wat heb je zelf geleerd?
Klaas:Bijvoorbeeld dat je ook buiten de spelregels die de machthebbers je hebben opgelegd moet durven nadenken, zonder dat je daarbij je eigen morele normen opzij moet zetten.
Het was ook prettig om te zien dat de Turkse collega’s soms ongelofelijk diepgaand van mening verschilden, maar dat iedereen toch steeds weer onderkende dat ze het samen moeten doen. Dat was de basishouding en dat was heel positief. Zij beseffen heel goed dat dit de enige weg is.
 
Wat vind je van Birlesik Metal Is?
Ik werk graag met ze samen. Wij kunnen veel leren van hoe zij mensen systematisch organiseren en daarbij prioriteiten stellen. Ze zetten de beperkte middelen die ze hebben heel doeltreffend in. Ze binden jongeren aan zich, het is samen knokken om Turkije te verbeteren.
Het is goed om je steeds te realiseren dat al die zogenaamde verworvenheden van ons in Nederland ook ter discussie staan. De Turkse bond was ook groot en sterk vóór de dictatuur. Daaraan zie dat je alles wat je hebt bevochten zomaar kunt kwijtraken.

    

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren