Uitwisseling met Chileense vakbondsleden inspiratie voor LIDL kadergroep campagne

Printervriendelijke versieSend by email

Vorige week organiseerde de LIDL kadergroep van FNV Bondgenoten een landelijke campagne in het kader van de komende OR verkiezingen binnen de LIDL. Tientallen supermarkten en DCs werden bezocht en de werknemers werden bekend gemaakt met het werk van de kadergroep en haar kandidaten voor de OR verkiezingen. De LIDL kaderleden schreven een kort verslagje en lieten weten dat de uitwisseling met collega's in Chili hen mede geïnspireerd had tot het organiseren van de campagne.

--

Afgelopen jaar faciliteerde TIE- Nederland en TIE-Chili een uitwisseling tussen kaderleden van LIDL Nederland van FNV Bondgenoten en van verschillende vakbonden actief binnen WallMart Chili (zie o.a. http://www.tie-netherlands.nl/node/2937). Vorige week organiseerde de kadergroep een landelijke campagne in het kader van de komende OR verkiezingen binnen de LIDL. Tientallen supermarkten en DCs werden bezocht en de werknemers werden bekend gemaakt met het werk van de kadergroep en haar kandidaten voor de OR verkiezingen (zie artikel op de site van FNV Bondgenoten). De LIDL kaderleden schreven een kort verslagje aan hun collega’s in Chili en lieten hen weten dat de uitwisseling met Chili hen mede geïnspireerd had tot deze campagne. Vooral mbt organiseren vanaf de werkvloer en het beïnvloeden van het beleid van de onderneming vanuit het perspectief van arbeidsrechten. Een mooi voorbeeld van hoe internationale uitwisselingen kunnen bijdragen aan het versterken van kaderwerk in Nederland! Hieronder hun bericht:

 

--

 Kaderleden FNV / Lidl zetten een belangrijke stap voorwaarts.

In November 2012 participeren FNV/Lidl kaderleden in een verkiezingsstrijd voor een zetel in de ondernemingsraad van Lidl Nederland. Hierdoor kunnen de kaderleden invloed uitoefenen op en meebeslissen in het bedrijfsproces van de supermarktgigant. De campagne van de kaderleden met FNV Bondgenoten komt mede tot stand door internationale samenwerking met de Chileense vakbond. De onderlinge uitwisseling heeft nieuwe inzichten gegeven om vakbondswerk op de werkvloer en bij de directie te krijgen. De kaderleden hopen 6 zetels te krijgen om daarmee de stem van de medewerkers te laten horen. In de verkiezingscampagne trekken de kaderleden en FNV Bondgenoten samen op en bezoeken zij door heel Nederland filialen van Lidl. In de campagne laten zij hun gezicht zien aan de collega’s en presenteren ze hun actieplan waarin o.a. intimidatie en naleving cao staan.

Onno en Carin.

 

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren