Uitnodiging seminar 24 juni: Organising vanuit gender-perspectief textiel sector Terugkoppeling van internationale uitwisseling Guatemala Een bijeenkomst voor en door vakbondsvrouwen!

Printervriendelijke versieSend by email

Wanneer: Vrijdag 24 juni

Tijd: 16.00-21.00 (incl broodjes + soep)

Waar: Hotel Mitland, Ariënslaan 1 Utrecht

Van 29 april – 8 mei zijn vier vrouwelijke kaderleden van FNV in Guatemala geweest voor een uitwisseling met arbeidsters die werken in textielbedrijven. De uitwisseling vond plaats in het kader van een internationaal project om de positie van werkneemsters in de textielbedrijven in Midden Amerika (Guatemala, Honduras en Mexico) te versterken. 

De vrouwen maakten kennis met de dagelijkse werkelijkheid van de textielarbeidsters. Ze liepen zij-aan-zij met hen in de 1 mei demonstatie, bezochten dorpen waar deze vrouwen wonen, hebben gefilmd bij de bedrijven, gesproken met verschillende organisaties en tijdens een intensief tweedaags seminar veel geleerd over hoe zij voor hun rechten op proberen te komen. In deze bijeenkomst zullen zij aan de hand van zelfgemaakt video materiaal, foto’s en presentaties terugkoppelen wat ze hebben geleerd en welke ervaringen zij hebben opgedaan.

Hoe ziet het dagelijkse leven en werk van de vrouwen in Guatemala, Mexico en Honduras eruit? Tegen welke problemen lopen zij aan? Wat doen de organisaties waar zij actief zijn en wat kunnen we van hen leren? En het belangrijkste: hoe kunnen we elkaar internationaal ondersteunen in een blijvend netwerk? De workshop is een kans om te leren, met andere vrouwelijke kaderleden in contact te komen, je netwerk uit te breiden en gezamenlijk een agenda te formuleren hoe het vakbondswerk door en voor vrouwen in Nederland en internationaal beter kan worden vormgegeven.

Vrouwelijke kaderleden uit alle sectoren zijn welkom.

Reiskosten worden vergoed. Kom ook! Meer informatie en opgave via: franny@tie-netherlands.nl

BijlageGrootte
Uitnodiging Seminar terugkoppeling.pdf872.78 KB

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren