Honduras

Succes voor arbeidsters in Honduras

In mei kreeg de Hondurese arbeidster Lilian Castillo na drie jaar strijd en met steun van CODEMUH haar baan bij het kledingbedrijf Gildan onder betere omstandigheden terug.

Uitnodiging seminar 24 juni: Organising vanuit gender-perspectief textiel sector Terugkoppeling van internationale uitwisseling Guatemala Een bijeenkomst voor en door vakbondsvrouwen!

Wanneer: Vrijdag 24 juni

Tijd: 16.00-21.00 (incl broodjes + soep)

Waar: Hotel Mitland, Ariënslaan 1 Utrecht

Van 29 april – 8 mei zijn vier vrouwelijke kaderleden van FNV in Guatemala geweest voor een uitwisseling met arbeidsters die werken in textielbedrijven. De uitwisseling vond plaats in het kader van een internationaal project om de positie van werkneemsters in de textielbedrijven in Midden Amerika (Guatemala, Honduras en Mexico) te versterken. 

De vrouwen maakten kennis met de dagelijkse werkelijkheid van de textielarbeidsters. Ze liepen zij-aan-zij met hen in de 1 mei demonstatie, bezochten dorpen waar deze vrouwen wonen, hebben gefilmd bij de bedrijven, gesproken met verschillende organisaties en tijdens een intensief tweedaags seminar veel geleerd over hoe zij voor hun rechten op proberen te komen. In deze bijeenkomst zullen zij aan de hand van zelfgemaakt video materiaal, foto’s en presentaties terugkoppelen wat ze hebben geleerd en welke ervaringen zij hebben opgedaan.

COMMUNICADO 28 DE MAYO: DIA INTERNACIONAL DE ACCIÓN POR LA SALUD DE LAS MUJERES

Las exigencias de la globalización económica y el predominio del sector financiero internacional, han contribuido a la pauperización global de las condiciones de trabajo, afectando la seguridad y salud de las y los trabajadores, pero principalmente de las mujeres.   El derecho a la salud en el trabajo, no se garantiza por parte de los Estados, para quienes la vida de las y los trabajadores no pasa de ser un simple juego estadístico, visto como carga dentro del proceso productivo y no como el verdadero generador de la riqueza.

Verslag seminar: Organising vanuit gender-perspectief textiel sector Mexico-Guatemala-Honduras

Op donderdag 7 april kwamen 18 vrouwelijke kaderleden van de industrie, handel, het Netwerk Vrouwen en andere sectoren van FNV bij elkaar voor een workshop voor en door vakbondsvrouwen. Het seminar vond plaats in het kader van een internationaal project om de positie van werkneemsters in de textielbedrijven in Midden Amerika (Guatemala, Honduras en Mexico) te versterken en de problematiek van werkende vrouwen wereldwijd met elkaar te bespreken.

Uitnodiging Seminar 7 april: Organising vanuit gender-perspectief textiel sector Mexico-Guatemala-Honduras. Een workshop over (inter) nationaal vakbondswerk voor en door vrouwen

Kaderleden van de sector Industrie en het Netwerk Vrouwen FNV organiseren een bijeenkomst voor en door vakbondsvrouwen. De workshop vindt plaats in het kader van een internationaal project om de positie van werkneemsters in de textielbedrijven in Midden Amerika (Guatemala, Honduras en Mexico) te versterken.  Deze vrouwen werken in extreem precaire omstandigheden.

Vakbondsactiviste van CODEMUH vermoord in Honduras

TIE Nederland werkt sinds 4 jaar samen met CODEMUH in een uitwisselingsproject over de versterking van vrouwelijk leiderschap in de Hondurese vakbonden. Op 11 juli jongstleden bereikte ons het bericht dat een van de vakbondsactivistes van CODEMUH is vermoord. TIE Nederland verklaart zich solidair met de familie en vrienden van Virginia, haar collega’s bij CODEMUH en eist van de Hondurese regering dat ze onderzoek doen naar de moord op Virginia en de verantwoordelijken berechten.

Actie vrouwenorganisatie Codemuh tegen bedreiging van Amerikaanse kleding multinational in Honduras

Het Collectief van Hondurese Vrouwen – Codemuh- voert actie voor een aantal werkneemsters van de vestiging van Amerikaanse kleding multinational Delta Apparel in Honduras. Delta Apparel dreigt hen te ontslaan nadat ze door hun werkzaamheden gezondheidsproblemen hebben opgelopen. Ze eisen een verbetering van de werkomstandigheden en ageren tegen het dreigende ontslag.

Trabajadores Hondureñas denuncian a la marca Hanesbrands Inc, HBI

DENUNCIA PÚBLICA

La Corporación HanesBrands INC HBI continúa violando los derechos humanos laborales de las trabajadoras, denunciamos ante la comunidad nacional e internacional la situación que viven las trabajadoras a vista y paciencia de las autoridades responsables de aplicar justicia en materia laboral.

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren