Bestuur

Lieuwe de Vries

Lieuwe de Vries richt zich al vele jaren op versterking van medezeggenschap door scholing, advies en begeleiding van m.n. ondernemingsraden. Hij doet dat bij de stichting KGCA in Amsterdam. KGCA richt zich sinds de oprichting in 1970 op de vergroting van de invloed van werknemers op hun werksituatie. Daarnaast is Lieuwe o.a. al 35 jaar actief kaderlid bij de vakbond Abvakabo FNV. Lieuwe is vanaf de oprichting van TIE-Netherlands in 1998 bestuurslid (penningmeester).

 Hans van Heijningen

Sinds 2005 maakt Van Heijningen deel uit van het bestuur van TIE Nederland. Van 1984 tot 1992 werkte hij in Nicaragua als freelance consultant en journalist en later als beleidsadviseur van de Nicaraguaanse regering en onderzoeker. In 1994 promoveerde Hans, zijn proefschrift ging over de verhouding tussen de boerenstand en de Sandinistische regering. In de jaren daarna werkte hij als journalist en consultant, vooral gericht op Midden-Amerika, en als coördinator van Solidariteitsfonds XminY. Vanaf 2003 werkt hij voor de SP, nu in de functie van algemeen secretaris.

Rosien Herweijer

Rosien maakt sinds 2011 deel uit van het bestuur van TIE Nederland. In de jaren 80 en 90 werkte ze voor UNDP in Latijns Amerika. Later, bij SNV en als directeur van PSO zette ze zich in voor capaciteitsontwikkeling van lokale organisaties op basis van participatie, gelijkwaardige samenwerking en lokaal ownership.  Tegenwoordig werkt ze als zelfstanding consultant van uit Brussel.  Vrouwenrechten zijn een rode draad in haar werk.  Dit is Rosien’s blog. Rosien is momenteel ook voorzitter van Peace Brigades International – Nederland, een organisatie die op basis van geweldloosheid bescherming biedt aan mensenrechtenactivisten.

Rebeca Pabon

Rebeca maakt sinds medio 2015 deel uit van het bestuur van TIE-Nederland. Zij werkt sinds 2009 bij FNV. De eerste drie jaar als nationale organizer voor de domestic workers campagne in de schoonmaaksector. In die hoedanigheid was zij ook bestuurslid van het internationale netwerk van huishoudelijk werkers, de jongste internationale vakbondsfederatie met 47 aangesloten vakbonden. Hierna was zij werkzaam binnen de Schiphol campagne, waarbinnen zij zich bezighield met het organiseren en versterken van de oganisatie en positie van werknemers op de afdeling bagage en vrachtafhandeling. Op dit moment maakt zij deel uit van de nieuwe vakbondsafdeling “Handhaving en Naleving” en richt zij zich op onderzoek naar ‘social dumping’, contracting en schijnconstructies. Rebeca heeft een masteropleiding labour studies gevolgd aan de Universiteit van Kassel, Duitsland en als onderdeel hiervan werkte zij als stagiare bij de ILO in Geneve.