DAF naar Brazilië, FNV Bondgenoten ook!

Printervriendelijke versieSend by email

Vanaf september 2013 zal DAF trucks produceren in Ponta Grossa, Brazilië. Een delegatie van FNV Bondgenoten had afgelopen week een intensieve uitwisseling met het bestuur en leden van Metalurgente, de metaalbond in Ponta Grossa. De metaalwerknemers proberen op deze manier samen met hun collega’s overzee alvast een goed tegenwicht te bieden aan het bedrijf.

Tussen 17 en 24 maart brachten kaderleden Dennis Vereggen en Harm van der Donk, werkzaam bij DAF in Eindhoven, samen met FNV bestuurder Jan Haagmans en TIE medewerker Anna Ensing een bezoek aan de Braziliaanse metaalvakbond Metalurgente, gelieerd aan CUT/CMT. DAF opent er in september de deuren van een nieuwe fabriek. Nu het bedrijf de vleugels uitslaat, doet de vakbond dat ook.

Dennis: “Internationaal vakbondswerk is van belang omdat werknemers hierdoor goed geïnformeerd zijn over de activiteiten van hun bedrijf elders en omdat internationale collega’s iets voor elkaar kunnen betekenen. De Brazilianen en Nederlanders komen nu beiden onder de vlag van DAF te werken en dus hebben ze er allebei belang bij te weten hoe DAF functioneert, wat de arbeidsomstandigheden zijn en hoe DAF reageert op de vakbond. Dit is extra belangrijk omdat we weten dat Paccar, het Amerikaanse moederbedrijf van DAF, anti-vakbond is.”

Elkaar leren kennen

Het bezoek van de Nederlanders aan de Braziliaanse bond had een eerste nadere kennismaking tot doel. Om strategisch samen te werken is het immers nodig om elkaars werkwijze en strategieën te kennen en om een vertrouwensband op te bouwen. Voorafgaand aan het bezoek wisselden de deelnemers schriftelijk informatie uit. In Ponta Grossa gingen ze uitgebreider in op de structuur van de bonden, methodes om werknemers te organiseren en uitdagingen die men hierbij tegenkomt.

Dennis : “Het was opvallend hoeveel overeenkomsten we hadden. Problemen als: hoe betrekken we meer jongeren en vrouwen bij de bond?; hoe gaan we om met weerstand in het bedrijf?; hoe organiseer je je?, spelen bij beide bonden en hier hebben we dan ook veel over gesproken. In de Braziliaanse metaalsector is 75% van de werknemers jonger dan 40 jaar. Ik ben zelf een jong kaderlid uit de metaalsector, maar binnen FNV zijn vooral ouderen actief. Die zijn helaas vaak meer bezig met het regelen van hun eigen zaken dan met het betrekken van jongeren. Hier konden we goed over spreken.“

De fabriek van DAF is nog in aanbouw en de Nederlandse delegatie mocht de bouwplaats niet bezoeken. Wel bezochten zij andere metaalbedrijven, zoals Aguia, die stellingen produceert, en de fabriek van Volvo in Curitiba. Ook hier was veel herkenning. Harm: ik herkende het systeem in Aguia, maar zag dat het minder veilig was als bij ons. Bij Volvo zag het er juist beter uit dan bij ons: heel gestructureerd en schoon. Ze hadden een clubhuis, een tennisbaan, gratis eten en andere faciliteiten. De goed georganiseerde OR zal hier ook vast aan bijgedragen hebben. Zo kunnen wij zien welke kant wij ook op gaan, want wat dat betreft zijn zij verder in het proces.”  

De Nederlandse kaderleden stonden perplex van de professionaliteit van Metalurgente op het gebied van communicatie; de bond heeft goed contact met de radio, tv, en de lokale krant. “Hierdoor creëren ze een sterke betrokkenheid met de achterban. Dat missen wij vaak. Bovendien zorgt die communicatie voor een status in de stad: de vakbond geniet er respect. Daar kunnen wij nog heel veel van leren.”

Gelijkwaardige uitwisseling

“Metalurgente heeft ons positief verrast,” zeggen de drie deelnemers eensgezind. “In Brazilië heeft het legale vakbondswerk een veel kortere geschiedenis dan in Nederland maar zij zijn ons op sommige vlakken al voorbij! Dat gaat over de communicatie, maar ook over hun contacten met de politiek, en hun horizontale organisatie: de schoonmaakster van Metalurgente wordt op zelfde manier gerespecteerd als de voorzitter."

De kennismaking was een gelijkwaardige uitwisseling van kennis en ervaringen. Voor de Braziliaanse vakbondsleden is het vooral belangrijk dat ze nu beter weten hoe het Nederlandse bedrijfsleven werkt, en de Nederlandse vakbond. Ze weten hoe DAF op de vakbond reageert en welke specifieke problemen er spelen. Hier kunnen ze hun strategieën op aanpassen. Jan: “Ze kunnen ook leren van onze fout om tijdens de economische groei te veel op de individu te focussen. Zij gaven al aan dat die mentaliteitsverandering daar ook al dreigt. Hier hebben we over gesproken.”

Jan: “DAF wordt een belangrijk bedrijf in Ponta Grossa, vooral voor de werkgelegenheid. Daarom is ons contact belangrijk voor hun. We merkten dit ook in de uitingen in de media, het bezoek van een lokaal politicus, een interview op de radio en de tv, ze willen het echt uitmeten.”

Kaderleden en bestuurder:

Voor de kaderleden Dennis en Harm was het belangrijk dat de bestuurder van DAF ook deelnam aan de uitwisseling: “Veel bestuurders hebben weinig idee van wat er internationaal gebeurt,” aldus Dennis, “en hoe kun je iemand beter betrekken bij een project dan door hem mee te nemen? Bovendien is het belangrijk dat er iemand van enig gewicht bij de delegatie is voor de contacten op hoger niveau. We laten zo ook zien dat het project door FNV Bondgenoten belangrijk wordt bevonden.”

Op Jan Haagmans heeft het bezoek aan Metalurgente zeker indruk gemaakt. Jan: “Wat mij vooral opviel is de solidariteit onder de vakbondsleden. Zij vormen een hechte gemeenschap, en dragen als groep de boodschap van de vakbond uit. Daarbij gaat het niet alleen om de vakbondsleden, maar ook hun families. Doordat ze jarenlang veel mensen tegen hen hadden, heeft de vakbond een sterke tegenbeweging opgebouwd. Daar kunnen wij in Nederland iets van leren. Binnen DAF wil ik proberen die solidariteit ook weer meer leven in te blazen.”

De sfeer tijdens de seminars was ontzettend goed. De kaderleden die al vaker gereisd hebben voor internationaal vakbondswerk hadden zich nog niet eerder zo goed thuis gevoeld. Ook inhoudelijk is er veel bereikt, en dus hebben zowel de delegatie van Bondgenoten als Metalurgente interesse in een vervolg. De komende maanden zal er contact worden gehouden over relevante ontwikkelingen in beide landen, en ondertussen worden de mogelijkheden onderzocht om een Braziliaanse delegatie naar Nederland te halen en de band te intensiveren.

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren