DAF kaderleden versterken samenwerking en streven naar ‘mappenizing’ met Brazilië

Printervriendelijke versieSend by email

Midden in de periode dat de Nederlandse metaalsector actie voerde voor een betere CAO, kwam een groep Braziliaanse metaalbestuurders naar Nederland om hun samenwerking met kaderleden van DAF te versterken. Ze maakten kennis met het bedrijf DAF in Eindhoven, met de kadergroep en OR binnen DAF en met de organising afdeling van FNV Bondgenoten. Een intensieve week, die beide groepen weer de motivatie en inspiratie gaf om elkaar te blijven ondersteunen.   

Voorkomen dat bedrijf werknemers tegen elkaar uitspeelt

In maart dit jaar gingen 2 kaderleden werkzaam bij DAF trucks in Eindhoven samen met hun FNV bestuurder naar Brazilië om kennis te maken met de Braziliaanse bond Metalurgente (lees hier over het vorige bezoek). De Braziliaanse metaalbond is de grootste metaalbond in Ponta Grossa, de stad waar DAF sinds 2 oktober dit jaar trucks produceert. Metalurgente wil goed op de hoogte zijn van DAF en de spelregels binnen het bedrijf in Nederland, en ook van de vakbondsstrategieën ter plaatse. Met die informatie zijn zij beter in staat nieuwe werknemers van DAF in Brazilië te organiseren. Ze willen voorkomen dat het bedrijf de werknemers in de twee landen tegen elkaar uitspeelt. Hiervoor is een intensieve samenwerking en een sterke vertrouwensband nodig. Daar werd aan gewerkt in de week van 23 tot 28 september. 

“Om die vertrouwensband op te bouwen is het belangrijk dat de Brazilianen niet alleen ons, maar ook de rest van de kadergroep en actieve leden binnen DAF zien; dat zijn de gezichten achter ons als delegatie, ” aldus Dennis Vereggen, één van de actieve kaderleden die vanaf het begin betrokken is. Samen met zijn collega Harm van de Donk en Anna Ensing van TIE-Netherlands organiseerde hij, in alle drukte van de CAO onderhandelingen en OR verkiezingen, een week vol nieuwe ontmoetingen en informatie voor de Brazilianen.    

Gedetailleerde informatie over de spelregels binnen DAF

Harm en Dennis vonden het belangrijk dat de Brazilianen ook naar Nederland konden komen: “We willen graag dat alles hetzelfde is in onze landen, zoals goede salarissen en arbeidsomstandigheden binnen DAF. Maar er zijn verschillen, onder andere door de bedrijfscultuur en de cultuur van onze landen. Dus is het van belang die van elkaar te kennen. Elkaars cultuur begrijpen helpt ons de juiste manier van samenwerken te vinden.”

Het was een vol programma in de laatste week van september. In Eindhoven spraken de Braziliaanse vakbondsbestuurders, naast de hun bekende kaderleden van DAF, met kaderleden die onderdeel uitmaken van de kadergroep en de OR. Met hen bespraken ze onder andere de structuur van beide organen binnen DAF. Dennis en Harm: “Waar de Brazilianen vooral behoefte aan hebben is gedetailleerde informatie over de regels en omstandigheden bij DAF. Zoals de CAO, of de manier van organiseren. En daar hadden we in de eerste paar dagen van de week de benodigde tijd en de juiste aanwezige mensen voor.”

 

Jongeren, vrouwen en buitenlandse collega’s

In Brazilië waren beide groepen al de discussie gestart omtrent het betrekken van meer jongeren en vrouwen bij de bond, een uitdaging in beide landen. In Nederland maakten de Brazilianen kennis met Jonathan Nijbroek, een jong en nieuw kaderlid binnen DAF. Hij is actief binnen een vakbonds-jongerenproject (lees hier meer over het jongerenproject) en gaat nu ook meedraaien in de samenwerking met Brazilië. Hij is erg enthousiast en via hem hoopt de groep in Nederland meer jongeren te betrekken bij internationaal én lokaal vakbondswerk. Het betrekken van vrouwen blijft helaas lastig bij een bedrijf dat slechts 1% vrouwen in de fabriek kent een conservatief beleid voert ten aanzien van parttime werk en verlof. Wel waren er onder de nieuwe betrokken collega’s een Duits en een Belgisch kaderlid. “Zo wordt de samenwerking echt internationaal en versterken we ook de banden met die landen,” aldus Harm. 

Een officiële rondleiding bij DAF zat er helaas niet in maar dankzij en samen met de kaderleden hebben de Brazilianen een groot deel van de fabriek kunnen bezoeken. Als afsluiting van de woensdag kregen de Braziliaanse vakbondsbestuurders een exclusieve Limburgse maaltijd voorgeschoteld bij bestuurder Jan Haagmans en zijn vrouw thuis.     

Interesse in internationaal vakbondsnetwerk

De volgende dag om 6:00 uur stond de complete groep voor de poort van DAF. Samen met de organisers Ola en Marjolein deelden ze flyers van FNV Bondgenoten uit aan binnenkomende werknemers. Er stond een stuk tekst en een foto over de Braziliaanse delegatie in (zie bijlage), en die werd strategisch uitgedeeld door Brazilianen zelf!

Na het flyeren reed de groep naar Utrecht om kennis te maken met de organising afdeling van FNV Bondgenoten. DAF is een sleutelbedrijf voor organising.  Campagneleider Peter Moosdorf en organiser Willem lichtten toe waarom organising in Nederland, en speciaal bij DAF, van belang is. De Brazilianen waren enthousiast en zagen veel overeenkomsten met de methode van productiemapping, die zij toepassen om de organisatie op de werkplek te versterken.

De dag eindigde tenslotte bij de Vakcentrale in Amsterdam. De gemengde groep presenteerde aan Astrid Kaag, verantwoordelijk voor het project binnen Mondiaal, en alle geïnteresseerden die gekomen waren, hun samenwerking tot nu toe. Zo waren er kaderleden van Shell die interesse hebben in het opzetten van een internationaal netwerk, een bestuurder van Akzo Nobel, die ook met Brazilië samenwerkt, en deelnemers van de WIS Metaal, die het project financiert. Voor de groep was het belangrijk om hun ervaringen te kunnen delen en successen en moeilijkheden van een internationaal netwerk binnen de bond uit te zetten.     

We noemden het al grappend ‘Mappenizing’

Op de allerlaatste dag hadden ze gelukkig ook nog even tijd om Amsterdam te bezoeken. De metaalactie in Amsterdam Noord was helaas net afgelopen toen de groep aankwam. Maar het scheepvaartmuseum, een lunch op de Wallen, een souvenirwinkel op de Dam en een terrasje op ’t Spui, en dat alles op de fiets, maakte de week, én de informele band tussen de vakbondsactivisten uit de twee landen, compleet.

Een intensieve week, waarbij er soms weinig tijd was om stil te staan bij nieuwe kennis en ervaringen. Wat is er achteraf het meest bijgebleven? Harm:  “Ik vond het belangrijk om de Brazilianen vanuit hun eigen ervaring te horen vertellen over recente protesten in hun land, want daar hoorden wij op het nieuws veel van, en de recente acties van de vakbonden daar. Maar ook de presentatie bij Bondgenoten over organising vond ik verhelderend. Wij werken zelf met organising, maar zo’n compleet beeld had ik nog niet eerder gehad.” Dennis: “Het mooie is dat er in die week geleidelijk een idee op kwam om organising met productiemapping te combineren. De Brazilianen hebben veel interesse in organising, en het heeft veel overlap met hun methode om organisatie op de werkvloer te bevorderen: productiemapping. We hebben na die bijeenkomst bij de organising afdeling besproken om samen na te denken over het versterken van deze methodes door de methode van de ander. We noemden het grappend al “mappenizing”. Dat vind ik een mooie uitdaging waar ik graag aan wil werken.”     

In de bijlage: de nieuwsbrief van de kadergroep van DAF die uitgedeeld is door Brazilianen

 

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren