Twaalf werknemers in hongerstaking bij Belarusische tractoronderdelen fabriek

Printervriendelijke versieSend by email

Op 25 maart kondigde de voorzitter van de vrije vakbond SPB, één van BKDP’s lidbonden, een drie-daagse hongerstaking aan. Hierin deed naast voorzitter Michael Kovalkov, de  werknemers Sergey Pechugov, Irina Korshunova , Gennady Lobachyov en Oksana Kernozhitsky mee. Zij protesteerden op deze manier tegen de discriminatie van de leden van de onafhankelijke vakbonden in hun fabriek.

In de afgelopen maanden zijn meerdere werknemers in de fabriek in Bobruisk ontslagen. Volgens Kovalkov was het lidmaatschap van de onafhankelijke bond SPB de belangrijkste reden voor ontslag.

Op 26 maart voegden ook werknemers Victor Osipov , Alexander Benasik , Vitaly en Alexander Sadovsky Nikitko zich bij de staking en op de derde dag Alexander Gromyko , Alexander en Nicholas Varankine Zhibul. Voorzitter Kovalkov bracht de nacht door in zijn auto voor de ingang van de fabriek.

Hoewel het management van het bedrijf gedurende de drie dagen niet heeft gereageerd, denkt Kovalkov dat de actie zijn doel bereikt heeft. Door de hongerstaking heeft de groep van 12 vakbondsleden de buitenwereld laten zien wat er gebeurt binnen de tractor-onderdelen fabriek in Bobruisk.  

Meerdere werknemers die meededen aan de staking nemen ook deel in de trainingsprogramma’s van TIE-Netherlands. Irina Korshunova en Oksana Kernozhitsky zijn leidende vrouwen in het Veiligheid en Gezonheidsprogramma van FNV kaderleden Ton Kitzen en Wim Dekkers.

meer informatie op de website van BKDP

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren