Studiebezoek kaderleden van onafhankelijke Russische Metaalbond aan Nederland

Printervriendelijke versieSend by email

Studiebezoek kaderleden van MPRA (Interregionale Vakbond “Arbeidersvereniging”- Rusland) aan Nederland

Mikhail Polshchikov is gekozen als vice-voorzitter van de vakbondsafdeling van MPRA bij PCMA (Peugeot-Citroën-Mitsubishi) in Kaloega, Rusland. Van 26 oktober – 1 november 2014 bracht hij samen met 2 collega’s uit St Petersburg een bezoek aan Nederland, in het kader van een samenwerkingsproject tussen FNV Bondgenoten en MPRA dat wordt gecoördineerd door TIE-Netherlands en dat wordt betaald vanuit het Solidariteitsfonds van FNV Bondgenoten. Het bezoek had vooral als doel om nieuwe ideeën op te doen over manieren om mensen op de werkplek te organiseren.

Na zijn terugkomst in Kaloega heeft PCMA Mikhail ontslagen en de MPRA is nu in een procedure verwikkeld om hem weer terug in dienst te krijgen en probeert daarvoor solidariteit te organiseren . Hieronder volgt een interview met Mikhail, een week na zijn terugkomst in Rusland.

Wat verwachtte je van het studiebezoek?

Ik verwachtte meer te weten te komen over hoe ik het beste met mensen kan werken. Daarom vroeg ik ook tijdens het bezoek steeds hoe jullie met mensen werken en hoe jullie mensen organiseren.  Theoretische informatie krijg ik hier ook wel van de twee Dmitry’s (de afdelingsvoorzitter en de organiser in Kaloega).

Heeft het bezoek aan je verwachtingen beantwoord?

Ik heb veel nuttige dingen gehoord en ik heb nu veel informatie om te analyseren. Bijvoorbeeld wat Klaas (Klaas Zwart - ex-kaderlid Tatasteel) vertelde: dat je 30% van de tijd nodig hebt om een actie te organiseren en 70% voor de “nazorg” – praten met mensen over hoe het is gegaan, wat er is bereikt en hoe verder. Ik had nooit bedacht hoe belangrijk nazorg is.

Welke nieuwe dingen heb je geleerd?

Ik heb ook al eens vermeld dat wij het resultaat van een actie moeten vieren. Daar besteedde ik vroeger weinig aandacht aan en nu zie ik dat het niet goed gaat als je dat niet doet.

Wij hebben bijvoorbeeld nieuwe persoonlijke beschermingsmiddelen gekregen maar ik heb nooit benadrukt dat dit een succes was.

Hoe ga je het geleerde toepassen?

Ik had wel theorie in mijn hoofd, maar door dat te combineren met wat ik tijdens het bezoek heb geleerd heb ik nu een duidelijker beeld in mijn hoofd. Bijvoorbeeld bij LIDL was het heel mooi dat zij een actie hielden en de manager naar buiten uitnodigden en in het openbaar onderhandelden. Zij hadden de actie voorbereid door mapping en daardoor kwamen zij met een heel duidelijke boodschap naar het management.

Het voorbeeld van Klaas van het spandoek dat kaderleden hadden opgehangen aan de gashouder van Tata zodat iedereen het kon zien en de directie ook, vond ik ook heel mooi. Zulke dingen inspireren mij.

Ik ben nu ontslagen maar ik hoop dat ik met de hulp van de vakbond terugkom bij PCMA als vrijgesteld kaderlid en dat ik daar de problemen met mijn nieuwe ideeën kan aanpakken en de mensen kan inspireren.

Wat is het grootste verschil tussen de vakbeweging in Nederland en in Rusland?

Mijn persoonlijke mening is dat onze vakbeweging jonger is en de westerse werkgever is ervaren en die gaat harder met ons om dan in Nederland. Wij moeten ook agressiever handelen want ons rechterlijk systeem is verbonden met de werkgevers en het geld. Wij kunnen er niet op rekenen dat de rechter ons beschermt.

Wat vond je het hoogtepunt van het bezoek aan Nederland?

Het bezoek aan Meinte’s huis  (Meinte de Vries is kaderlid bij Lidl in Franeker) en hoe gastvrij en vriendelijk wij werden ontvangen heeft indruk op mij gemaakt. Ik voelde mij thuis.

Wat zijn de grootste problemen in Rusland?

Mijn persoonlijke mening is dat niet iedereen in Rusland zijn verantwoordelijkheid wil dragen voor wat er met hem gebeurt. Mensen zijn soms lui en dat is wat ons heel erg in de weg staat in ons werk. 

Waarom zou dat zo zijn?

Ik denk dat het te maken heeft met de angst, dat mensen geen zekerheid hebben over hun toekomst, en dat mensen relatief  arm zijn. Het leven kan bedreigend zijn. Ik denk dat het heel belangrijk is om de mensen zelfbewust te maken en ze uit te leggen dat zij strijd moeten voeren.

Dan is het dus ook belangrijk dat mensen succes hebben en dat dit wordt gevierd zodat zij vertrouwen krijgen in eigen kracht. Als ik telkens weer verlies lijd dan kan mijn zelfvertrouwen ook gemakkelijk uitdoven.

Kan het ook iets te maken hebben met het oude (Sovjet) systeem waarbij mensen altijd problemen kregen als zij zelf initiatief toonden of eigen ideeën hadden?

Dat vind ik niet. Ik denk dat het in de natuur van de (Russische) mens zit.  Het is wel onze belangrijkste taak om de mensen weer energie te geven opdat zij hun eigen kracht weer terugpakken.

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren