Rusland

Wie lost onveiligheid op het werk op: de bond of de werkgever?

Interview met Wilma van der Graaf, kaderlid bij DAF Trucks Eindhoven, over haar deelname aan een seminar met de MPRA in Rusland.

"Zo’n studiebezoek draagt enorm bij aan de scholing van onze activisten"

Studiebezoek Russische vakbondsleden aan Nederland

Uitwisseling van strategieën: vakbondwerk en genderissues in Rusland

Verslag door Feride Kayikci (WIS Netwerk Vrouwen FNV) en Imelda Tjong Tjing Joe (WIS Metaal)

Vakbondsorganisatie in praktijk en kaderopbouw in Rusland

De regio’s rond St. Petersburg en Kaloega zijn twee groeipolen voor de Russische auto-industrie. Hier organiseert de onafhankelijke Russische Metaalbond MPRA de werknemers. Sinds 2008 voert TIE-Netherlands samen met haar partnerorganisatie TIE-Moscow een vakbondsproject ter ondersteuning van het organisatiewerk van MPRA. Het huidige project richt zich voornamelijk op scholing en versterking van het kader van de vakbondsafdelingen in de regio rond St. Petersburg en Kaloega.

FNV Internationaal: Russische vakbeweging harder dan Nederlandse

Publicatie op de FNV Metaal website, 24 november 2014:

In Rusland zijn de werkgevers en rechterlijke macht 2 handen op 1 buik. "Dat gegeven maakt de onze vakbeweging harder en aggressiever dan de Nederlandse". Zo vertelt kaderlid Mikhail Polshchikov na een werkbezoek aan Nederland. Het bezoek werd georganiseerd door TIE Nederland, waaronder Klaas Zwart van Tata Steel.

Klik hier voor de publicatie

Studiebezoek kaderleden van onafhankelijke Russische Metaalbond aan Nederland

Van 26 oktober – 1 november 2014 brachten 3 kaderleden van de onafhankelijke Russische metaalbond MPRA een bezoek aan Nederland. Vice-voorzitter Mikhail Polshchikov deelt zijn indrukken van het bezoek.

Geef je op voor bijeenkomst "onafhankelijk vakbondswerk in Rusland"- Russische collega's vertellen

De Metaalsector van FNV Bondgenoten heeft al jaren een intensieve samenwerking met de MPRA, een onafhankelijke vakbondsfederatie van met vooral leden in de metaalsector in Rusland. Van 27-31 oktober zal een drietal vakbondsactivisten uit Rusland in Nederland zijn voor een studiebezoek. Zij zullen vakbondsbijeenkomsten bijwonen, werkplekken bezoeken en de problemen en uitdagingen waar Nederlandse vakbondsleden voor staan bespreken en vergelijken met hun eigen situatie.

“Mijn hart bloedt als ik merk dat ze bang zijn”

Interview met Hannie Postel over haar deelname aan de kadertraining in Rusland

Protest tegen politie-ingrijpen bij staking

-St. Petersburg, 23 nov 2013- Een grote groep vakbondsactivisten, regionale politieke partijen en bedrijfscomités  protesteerde zaterdagochtend in Sint Petersburg  tegen het politie-ingrijpen bij de staking in de fabriek van Grupo Antolin in Sint Petersburg.  Dit Spaanse bedrijf is  toeleverancier van de Ford en Volkswagen assemblage fabriek. De stemming onder was strijdlustig en luidruchtig, ondanks de kou en de overweldigende aanwezigheid van de politie.

 

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren