Gender

Kom naar workshop: Vrouwen internationaal actief voor gewoon beter werk!

Op dinsdag 28 oktober organiseren TIE-Netherlands, Abvakabo FNV, FNV Vrouw, Netwerk Vrouwen FNV, de workshop “Vrouwen internationaal actief voor gewoon beter werk!”. De workshop biedt de gelegenheid aan (vrouwelijke) werknemers om ideeen uit te wisselen en plannen te maken over het versterken van de positie van vrouwen op de werkvloer en binnen de vakbond. Drie vrouwelijke vakbondsactivisten van de onafhankelijke ambtenaren confederatie uit Turkije (KESK) zullen aanwezig zijn en delen hun ervaring. Kom ook!

16 dagen actie tegen Geweld tegen vrouwen

Geweld tegen vrouwen kan en moet uitgeroeid worden! Dat is de boodschap die vrouwen van over de hele wereld uitdragen. Zestien dagen, van 25 november tot 10 december, staan in het teken van actie tegen geweld tegen vrouwen. De vrouwen die in november deelnamen aan een internationale vrouwenuitwisseling, vragen aandacht met paarse balonnen. 

‘Erg bezorgd over onze vakbondsvrienden in Turkije'

Vakbondsleden van Netwerk Roze FNV uit Nederland brengen een solidariteitsbezoek aan lgbti-comitéleden van de Turkse vakbonden in Istanbul en wisselen uit.

Grenzeloze Solidariteit (Anja Meulenbelt)

Een conferentie van vrouwen, in het FNV gebouw. Wat is er bijzonder aan? Dat het vrouwen zijn, afkomstig van de werkvloer, uit Honduras, Guatemala, Mexico, Turkije, Marokko en Belarus, vrouwen die van hun leven niet hadden gedacht dat ze nog eens activistes zouden worden, dat ze vakbondsvrouwen zouden worden, dat ze voorop zouden lopen bij het organiseren van vrouwen om voor hun rechten op te komen, en dat ze nog eens aan een conferentietafel in Amsterdam zouden zitten.

UITNODIGING INTERNATIONAAL SEMINAR VOOR EN DOOR VROUWELIJKE KADERLEDEN

FNV vrouwen uit alle sectoren zijn welkom!

 

WANNEER: 4 november 2016

TIJD: 9:30 - 17:00 uur ( inclusief Lunch)

WAAR: Raadzaal te Amsterdam. Naritaweg 10, Amsterdam

 

Vakbondswerk voor en door vrouwen Kick-off en opbouw internationaal netwerk

Succes voor arbeidsters in Honduras

In mei kreeg de Hondurese arbeidster Lilian Castillo na drie jaar strijd en met steun van CODEMUH haar baan bij het kledingbedrijf Gildan onder betere omstandigheden terug.

Uitwisseling van strategieën: vakbondwerk en genderissues in Rusland

Verslag door Feride Kayikci (WIS Netwerk Vrouwen FNV) en Imelda Tjong Tjing Joe (WIS Metaal)

Uitnodiging seminar 24 juni: Organising vanuit gender-perspectief textiel sector Terugkoppeling van internationale uitwisseling Guatemala Een bijeenkomst voor en door vakbondsvrouwen!

Wanneer: Vrijdag 24 juni

Tijd: 16.00-21.00 (incl broodjes + soep)

Waar: Hotel Mitland, Ariënslaan 1 Utrecht

Van 29 april – 8 mei zijn vier vrouwelijke kaderleden van FNV in Guatemala geweest voor een uitwisseling met arbeidsters die werken in textielbedrijven. De uitwisseling vond plaats in het kader van een internationaal project om de positie van werkneemsters in de textielbedrijven in Midden Amerika (Guatemala, Honduras en Mexico) te versterken. 

De vrouwen maakten kennis met de dagelijkse werkelijkheid van de textielarbeidsters. Ze liepen zij-aan-zij met hen in de 1 mei demonstatie, bezochten dorpen waar deze vrouwen wonen, hebben gefilmd bij de bedrijven, gesproken met verschillende organisaties en tijdens een intensief tweedaags seminar veel geleerd over hoe zij voor hun rechten op proberen te komen. In deze bijeenkomst zullen zij aan de hand van zelfgemaakt video materiaal, foto’s en presentaties terugkoppelen wat ze hebben geleerd en welke ervaringen zij hebben opgedaan.

COMMUNICADO 28 DE MAYO: DIA INTERNACIONAL DE ACCIÓN POR LA SALUD DE LAS MUJERES

Las exigencias de la globalización económica y el predominio del sector financiero internacional, han contribuido a la pauperización global de las condiciones de trabajo, afectando la seguridad y salud de las y los trabajadores, pero principalmente de las mujeres.   El derecho a la salud en el trabajo, no se garantiza por parte de los Estados, para quienes la vida de las y los trabajadores no pasa de ser un simple juego estadístico, visto como carga dentro del proceso productivo y no como el verdadero generador de la riqueza.

More About Us

       

 
 
Inhoud syndiceren